Van bakkers, voor bakkers | Vanaf €50 gratis verzending | Iedere week nieuwe aanbiedingen

Red velvet brownies

Brownie-beslag

  • 125gram roomboter (ongezouten - gesmolten)
  • 25gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 175gram suiker
  • 2eieren (middel)
  • 1theelepel vanille-extract
  • 2theelepels rode kleurstof*
  • 100gram bloem
  • snuf zout

Cheesecake-beslag

  • 225gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 50gram suiker
  • 1ei (middel)
  • 1theelepel citroensap
  • 1theelepel vanille-extract

ZO MAAK JE HET (BEREIDINGSWIJZE):

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  2. Vet de bakvorm in en/of bedek met bakpapier.
  3. Doe de ingrediënten voor het brownie-beslag in de aangegeven volgorde in de kom en meng het beslag elke keer voor je een nieuw ingrediënt erbij doet.
  4. Verdeel 2/3 van het beslag over de bakvorm.
  5. Maak nu het cheesecake-beslag door alle ingrediënten daarvoor te mengen.
  6. Verdeel lepels van het cheesecake mengsel over de brownie bodem en schep daartussen lepels van de rest van het brownie mengsel.
  7. 'Swirl' deze twee lagen door elkaar met een mes of een satéprikker zodat je een mooie 'swirl' krijgt zoals op de foto.
  8. Bak de red velvet cheesecake brownie ca. 30-45 minuten in de oven tot hij gaar is (controleer met een satéprikker of de brownie gaar is).
  9. Laat volledig afkoelen, zet de brownie daarna minimaal 2 uur in de koelkast en snijd hem daarna pas in stukken. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter