Red velvet brownies
Brownie-beslag
- 125gram roomboter (ongezouten - gesmolten)
- 25gram cacaopoeder (ongezoet)
- 175gram suiker
- 2eieren (middel)
- 1theelepel vanille-extract
- 2theelepels rode kleurstof*
- 100gram bloem
- snuf zout
Cheesecake-beslag
- 225gram roomkaas (op kamertemperatuur)
- 50gram suiker
- 1ei (middel)
- 1theelepel citroensap
- 1theelepel vanille-extract
ZO MAAK JE HET (BEREIDINGSWIJZE):
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- Vet de bakvorm in en/of bedek met bakpapier.
- Doe de ingrediënten voor het brownie-beslag in de aangegeven volgorde in de kom en meng het beslag elke keer voor je een nieuw ingrediënt erbij doet.
- Verdeel 2/3 van het beslag over de bakvorm.
- Maak nu het cheesecake-beslag door alle ingrediënten daarvoor te mengen.
- Verdeel lepels van het cheesecake mengsel over de brownie bodem en schep daartussen lepels van de rest van het brownie mengsel.
- 'Swirl' deze twee lagen door elkaar met een mes of een satéprikker zodat je een mooie 'swirl' krijgt zoals op de foto.
- Bak de red velvet cheesecake brownie ca. 30-45 minuten in de oven tot hij gaar is (controleer met een satéprikker of de brownie gaar is).
- Laat volledig afkoelen, zet de brownie daarna minimaal 2 uur in de koelkast en snijd hem daarna pas in stukken. Eet smakelijk!