Chocolate chip cupcakes
- 4 eieren
- 180 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 180 ml zonnebloemolie
- 200 gr. Bloem
- 1 tl. Bakpoeder
- 1 eetlepel cacoapoeder
- 2 etl. Melk
- 50 gram melkchocolade
- 50 gram witte chocolade
BEREIDINGSWIJZE:
Het beslag:
- 1) Verwarm de oven voor op 180°C en zet de cupcake vormpjes in de cupcakepan.
- 2) Klop de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 2-3 minuten licht geel.
- 3) Voeg de zonnebloemolie toe en klop dit door tot een glad mengsel.
- 4) Voeg de bloem, cacaopoeder, zout en de bakpoeder toe en mix dit op lage snelheid voor 1 minuut tot een luchtig beslag.
- Doe de melk bij het beslag en spatel het nog even kort door. Spatel ook de gehakte chocolade stukjes door het beslag.
- Vul de cupcake vormpjes tot circa 2 cm onder de rand.
- Bak de cupcakes in 20 min gaar.
Tip: Prik met een satéprikker in de cupcake om te kijken of het gaar is.