Van bakkers, voor bakkers | Vanaf €50 gratis verzending | Iedere week nieuwe aanbiedingen

Chocolate chip cupcakes

  • 4 eieren
  • 180 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 200 gr. Bloem
  • 1 tl. Bakpoeder
  • 1 eetlepel cacoapoeder
  • 2 etl. Melk
  • 50 gram melkchocolade
  • 50 gram witte chocolade

 

BEREIDINGSWIJZE:

Het beslag:

  • 1) Verwarm de oven voor op 180°C en zet de cupcake vormpjes in de cupcakepan.
  • 2) Klop de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 2-3 minuten licht geel.
  • 3) Voeg de zonnebloemolie toe en klop dit door tot een glad mengsel.
  • 4) Voeg de bloem, cacaopoeder, zout en de bakpoeder toe en mix dit op lage snelheid voor 1 minuut tot een luchtig beslag.
  • Doe de melk bij het beslag en spatel het nog even kort door. Spatel ook de gehakte chocolade stukjes door het beslag.
  • Vul de cupcake vormpjes tot circa 2 cm onder de rand.
  • Bak de cupcakes in 20 min gaar.

Tip: Prik met een satéprikker in de cupcake om te kijken of het gaar is.

Laat een reactie achter